Звездата на украинския Шахтьор Донецк – Михайло Мудрик, излезе с нетипичен за футболист коментар на цената си. Шахтьор му постави цена от 100 милиона евро след осемте му гола от началото на сезона, измежду които три в Шампионска лига. Мудрик има и толкова на брой асистенции от началото на кампанията в общо 16 мача.

Смята се, че Арсенал и новобогаташите от Нюкасъл са основни кандидати за подписа на техничаря, който изрази мнение, че деветцифрена трансферна сума може да стопира негов трансфер в топ 5 шампионат.

„Когато разбрах за цената си, не бях просто изненадан - бях шокиран“, заяви Мудрик.

„Имам дългосрочен договор с Шахтьор (до декември 2026 г.), давам цялата си сила и енергия, за да може отборът да постигне максимални резултати... но всеки футболист има мечта да играе в топ клуб и в топ шампионат, аз не съм изключение“.

„На 100 процента съм сигурен, че едва ли някой ще купи играч от първенството на Украйна за 100 милиона. Няма да крия, че бях много разстроен, когато научих. Сума от 100 милиона поставя бариера за преминаването ми към топ шампионат, за което толкова мечтая. Не мога да кажа, че мечтата ми е убита, но е ранена – това е сигурно”, заяви Мудрик.