Пиер-Емерик Обамеянг отхвърли „фалшивите слухове“, че е напуснал състава на Габон поради лоша дисциплина преди очакваното завръщане в Арсенал.

32-годишният футболист ще се завърне в тима за медицински прегледи, след като бе диагностициран със сърдечни проблеми след положителен тест за Ковид-19, но поднови тренирировки оттогава и се чувства по-добре здравословно. Арсенал все още изчаква за потвърждение от Габонската футболна федерация и „Sky Sports News“ се свърза с клуба от Висшата лига за коментар и яснота по случая.

„Имаме някои проблеми, които са трудноразрешими от само себе си, след това се появяват и слухове. Трябва преди всичко да се грижим за нашето здраве. Няма да коментирам фалшивите слухове и наистина се надявам нашият тим да достигне максимално далеч в турнира“, написа той в „Туитър“.

„Топчиите“ заявиха миналата седмица, че са поддържали връзка с Обамеянг и са уверени, че състоянието му не е сериозно. Обамеянг не игра в нито един от двата мача на Габон от груповата фаза за Купата на Африка. Нападателят тества положително за коронавирус при пристигането си за турнира в Камерун, но върна отрицателен тест миналата седмица, преди да тренира в четвъртък. Обамеянг, заедно със съотборниците си в националния отбор Марио Лемина и Аксел Мейе, имат „сърдечни проблеми“ след прекарания COVID.

Последният мач на Габон от груповата фаза на Купата на Африка е срещу Мароко. Тимът е втори и се нуждае от точка срещу първия в група С Мароко, за да се класира за 1/8-финалите. Отборът надви Коморските острови с 1:0 в първия си мач в понеделник, преди да стигне до късен изравнителен гол срещу Гана в сблъсък, който стигна до напрежение и меле след последния съдийски сигнал.

Обамеянг е спряган с трансфер извън Арсенал, след като първо загуби капитанската лента, а след това се нареди на опашката за титулярния състав. Той не е играл от 6 декември насам, когато се появи за кратко при загубата от Евертън с 1:2 в Премиършип.