Месут Йозил желае отчаяно да играе отново футбол и би бил страхотно попълнение за Фенербахче, смята бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер. Германският плеймейкър вече е в Турция и се очаква в близките часове да подпише с местния колос.

32-годишният Йозил, който бе привлечен от Венгер през 2013 година, спечели три пъти Купата на ФА, но стана излишен под ръководството на Микел Артета и идеите му за игра.

"Сигурен съм, че не му харесваше да не играе и съм също толкова убеден, че гори от желание да бъде отново на терена. Месут е човек, на когото му е нужна добра среда, за да бъде себе си. Мисля, че най-доброто място за него в момента е Турция. Точно там той отново ще бъде футболистът, който снабдява нападателите с топки, които печелят мачове. Ако следват рецептата, то те ще бъдат шампиони", каза французинът в интервю за beIN SPORTS.

"Ако е подготвен физически, то на него ще му бъдат нужни три или четири мача, за да влезе в ритъм. Той има отлични качества, има визия за играта и решава за хилядни от секундата какво да прави с топката. Това са все качества, които рядко се срещат в съвременния футбол", добави още специалистът, който вече работи във ФИФА.