Цяла една държава ще стиска палци мениджърът на Арсенал Арсен Венгер да бъде наказан за четири мача, каквато угроза е надвиснала над него. Става въпрос за западноафриканската страна Либерия. 

Но причината не е някаква омраза към французина, а напротив. Всички в страната се надяват да видят легендата в треньорството по време на церемонията по встъпването в длъжност като президент на страната на бившата футболна звезда Джордж Уеа. 

Носителят на Златната топка за 1995 г. беше избран в края на миналата година на най-високия пост в родината си и иска да види до себе си човека, който му даде път в големия футбол в Монако. Но това може да се случи, само ако Венгер бъде наказан, защото през януари графикът от мачове на "артилеристите" е претъпкан. 

Церемонията ще е на 22 януари, два дни след мача на "топчиите" с Кристъл Палас за първенство, както и два дни преди полуфинала реванш с Челси за Купата на Лигата. Така че Венгер няма как да присъства на събитието. Въпреки това, той се изказа повече от ласкаво за бившия си възпитаник. 

"Като се вгледаш в живота на този човек, той е като истински филм. Спомням си го като дойде в Монако от Либерия, беше загубен, не познаваше никого, някои дори не го брояха за футболист. И въпреки всичко взе Златната топка няколко години по-късно."

"Той беше много силен психически и знам, че обича родината си безрезервно. Когато играеше при нас, в родината му имаше война. Спомням си как плачеше заради случващото се там, той много обича Либерия и хората там. Искаше да им помогне и сега ще има този шанс. Пожелавам му да изкара щастлив мандат, историята му е за пример", заяви Венгер.