Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер зарадва феновете на клуба с новината, че контузеният доскоро Джак Уилшър тренира на пълни обороти с отбора. В същото време обаче французинът изрази мнение, че халфът заслужава и място в английския национален отбор за Евро 2016.

24-годишният Уилшър има на сметката си 28 мача за „трите лъва“. Той все още няма мач за „топчиите“ през този сезон, след като счупи крака си по време на предсезонната подготовка.

Очакванията в лагера на „топчиите“ са Уилшър да възвърне напълно формата си до лятото и така да бъде реална опция пред селекционера на Англия Рой Ходжсън.

„Уилшър отново тренира. Веднъж щом той е напълно здрав и готов да играе, той отново ще бъде на разположение на Арсенал и националния тим. Защо да е другояче?“, учди се Венгер.

„Аз ще бъда внимателен с него, но до няколко седмици Уилшър ще е готов да играе. Играчите винаги искат да се изявяват на най-високо ниво, а Джак вече достатъчно раздразнен. За него е важно е да отиде на Европейското и да си възвърне увереността.“

„Дали това няма да бъде хазартен ход? Ако той е здрав, не“, завърши Венгер.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS