Немският национал Месут Йозил обяви категорично, че Германия отива на Евро 2016, за да го спечели.

Йозил даде добра оценка за сезона на Арсенал: "За нас бе най-важно да си спечелим място в Шампионската лига. Да сме пред Тотнъм пък е приятен момент и за отбора, и за феновете. Добре завършихме този сезон."

Йозил отказа да коментира бъдещето на Арсен Венгер, като постът на френския мениджър ще бъде предмет на дискусия през лятото.

Защо Арсенал не стигна до титлата? "Загубихме много точки на места, където не трябваше, против малки отбори. Имаше момент през сезона, в който не бяхме достатъчно силни. Това се случи след загубата от Барселона."

Евро 2016? "Мисля, че ние сме фаворити. Или поне сме едни от фаворитите. Имаме намерение да спечелим титлата."

"От доста време играя за националния, и смятам, че съм един от опитните. Но нашият отбор е страхотен като колектив. Да, напуснаха ни основни играчи, но имаме млади състезатели, които могат да компенсират. Можем да постигнем успех във Франция," продължи Йозил.

"Англия също е един от фаворитите за титлата, както и Италия, Франция и Испания. Като домакин французите имат предимство, но ние победихме Бразилия в Бразилия. Просто ще се концентрираме върху своята игра," каза още халфът.

Месут Йозил завърши с пожелание към Реал Мадрид, бившият му отбор да спечели титлата в Шампионската лига.