Ръководството на Арсенал получи окуражителни знаци относно звездата на Бордо Малкъм, след като другият основен претендент за подписа на бразилеца – Байерн Мюнхен прецени, че спира преследването на футболиста.

Голямата звезда на Бордо: Исках трансфер още през януари

Настоящият сезон не е най-успешният за „топчиите”, които загубиха тежко финала за Купата на Лигата с 0:3 от Манчестър Сити. В първенството на Англия тимът движи на 6-а позиция и се намира на цели 12 точки от топ 4. Единственият светъл лъч за феновете е представянето в Лига Европа, където лондончани стигнаха до четвъртфиналите.

Мениджърът Арсен Венгер се намира под голямо напрежение в момента и мнозина желаят да видят края на 22-годишното му царуване в клуба. Именно на този фон отказът на Байерн да преследва една от трансферните цели за Арсенал може да се приеме като добра новина.

Дортмунд ще се сбори с Байерн за подписа на Малкъм

Лично треньорът на баварците Юп Хайнкес заяви, че никога не е гледал записи с мачове на 21-годишния южноамериканец. „Никога не съм го гледал в игра. По тази причина не мога да изкажа мнение за него”, коментира 72-годишният специалист.

„Не мисля, че проявяваме интерес тук. Малкъм постоянно е изтъкван по време на трансферните прозорци, но никой реално не тръгва да го купува”, добави Хайнкес.

През януари тази година Арсенал осъществи два важни входящи трансфера, като в клуба дойдоха Хенрих Мхитарян и Пиер-Емерик Обамеянг. Въпреки тяхното наличие „топчиите” не спират да следят Малкъм, който обяви, че напуска Бордо в края на сезона.