Бившият мениджър на Арсенал Унай Емери потвържди, че е имал контакт с няколко италиански клуба и е отворен към идеята да поеме отбор в Серия А. Той също така похвали треньора на Ювентус Маурицио Сари и избора на Аарън Рамзи да премине в тима на „биаконерите“.

„Треньор съм вече 16 години подред, затова реших да си отдъхна малко, за да се подготвя за проекта, който най-много ще ме вдъхнови. Не изключвам нито една държава: Англия, Франция, Испания, където вече съм работил, или Италия, където още не съм ходил. Имах някакъв контакт с няколко италиански клуба, но по една или друга причина не беше възможно да работя тук. Отворен съм за всичко и внимателно следя Серия А. От уважение и честност няма да назова клубовете, които са се свързали с мен в предишните години“, заяви Емери.

Испанецът беше свързан с Ювентус преди Сари да поеме кормилото, но в последно време се появиха някои информации, че той може да бъде освободен след края на сезона. Емери обаче бе на мнение, че италианецът върши чудесна работа при „старата госпожа“.

„Сари има толкова много опит и показа какво може да направи в Наполи и Челси. Бях наистина впечатлен от изключително внимание към детайлите и организацията на играта, която той практикува. Челси се справи много добре, завърши на трето място и спечели финала в Лига Европа срещу нас. Той свърши чудесна работа в Англия. Мисля, че „бианконерите“ са в групата от три или четири отбора, които могат да спечелят Шампионската лига. Мисля, че най-добрият им шанс да спечелят трофея беше през 2017 година“, коментира още специалистът.

В момента Юве има няколко играчи, познати на Емери, като Блес Матуиди, Адриен Рабио и бившият халф на Арсенал Аарън Рамзи.

„Рамзи реши да напусне и той се присъедини към голям клуб. Аарън ще бъде много важен за Ювентус, тъй като той споделя амбицията им. Похвалих го за неговия избор, защото той избра клуб, в който може да спечели много. Това е интересно предизвикателство за него. Матуиди е отличен професионалист и има силен характер. Рабио е по-млад, но все пак е стигнал до там да играе за топ клуб като Ювентус. Адриен е играч, който винаги бих искал да имам в състава си", сподели Унай Емери.