Трансферът на Пиер-Емерик Обамеянг в Арсенал изглежда ще една стъпка по-близо. След като изпратиха цяла делегация от ръководни фактори в Дортмунд за преговори с Борусия за габонския нападател, "артилеристите" изглежда измислиха начина, по който да се договорят за него. 

След като първоначалната им оферта от 40 млн. евро за него беше отхвърлена, сега те вдигнаха сумата на 55 млн. евро и предложиха на вестфалците в замяна Оливие Жиру. Така максимално се доближават до исканите 60 млн. евро от германския клуб. 

Списание "Кикер" прави уточнението, че в такъв случай френският нападател ще премине на "Сигнал Идуна парк" само до лятото под наем и ще служи на Борусия като временна алтернатива до намирането на нова фигура да води атаката след края на сезона. Не се изключва и опцията да бъде откупен окончателно от "топчиите". 

Самият Жиру е склонен на подобна сделка, защото иска да получи повече игрово време в навечерието на Световното първенство, за да попадне в сметките на селекционера на Франция Дидие Дешан. Очаква се окончателен отговор от Дортмунд в близките ден-два.