Главният рефер на мача Арсенал – Байерн Мюнхен – Глен Ниберг от Швеция, се опитал да обясни решението си за неотсъдената дузпа в полза на гостите, по доста наивен начин.

За това разкри наставникът на Байерн Томас Тухел след края на мача в Лондон, завършил при резултат 2:2.

В заключителните минути от срещата Давид Рая и Габриел Магалеяеш сътвориха истинска глупост, в наказателното си поле, която като по чудо не доведе до 11-метров наказателен удар.

Вратарят изпълни аут след съдийски сигнал, подавайки топката към своя съотборник в наказателното си поле. Защитникът обаче хвана топката с ръка и я заложи отново на линията на вратарското поле.

На терена Ниберг обяснил на играчите на Байерн, че това е „детинска грешка” и не вижда смисъл да отсъжда наказателен удар.

„Съдията направи огромна грешка. Разбирам, това е глупава ситуация. Но той даде сигнал и поднови играта, а бранителят взе топката в ръцете си. Но най-много ни ядоса не това, а обяснението му на терена. Той каза на нашите играчи, че това е "детска грешка" и че никога няма да отсъди дузпа за подобно нещо на четвъртфинал в Шампионска лига. Това е ужасно обяснение. Защото се оказва, че той дели играта с ръка на детска грешка, грешка на възрастен и т.н.”, каза Тухел след мача.