Новината за смъртта на Хосе Антонио Рейес потресе целия футболен свят. Редица негови съотборници, съперници и приятели използваха социалните мрежи, за да изразят скръбта си от внезапната загуба на футболиста. По-рано днес той загина в автомобилна катастрофа.

Особено емоционален бе съотборникът му в Арсенал и Испания Сеск Фабрегас.

„Първият ми голям приятел в света на професионалния футбол. Съквартирантът ми, който винаги искаше да спи на климатик дори и при минус 10 градуса. Скромен човек, който винаги беше с усмивка на лицето си. Много голям футболист и феноменална личност. Нямаше как да се събудя днес с по-лоша вест. Никога няма да забравя, когато ти и семейството ти ме приютихте във вашия дом в първата ми Коледа в Англия, когато бях сам и едва 16-годишен.

Никога няма да забравя нашите мачове на футболен тенис в залата преди и след тренировките. Нашата връзка на терена също беше специална, тъй като винаги беше лесно да те намеря между линиите, за да направиш след това разликата. Винаги съм казвал че си един от най-големите таланти на нашия футбол и знам, че не съм сгрешил. Преди два дни говорих за теб в едно интервю. Може и да е било знак, кой знае, за да си спомня за теб, мой голям приятелю. Аз никога няма да те забравя, ние никога няма да те забравим.

Завинаги в нашите сърца. Почивай в мир, Хосе Антонио Рейес. Много те обичам”, написа Фабрегас.

„Потресен съм да чуя ужасните новини за Хосе. Цялата подкрепа към роднините и приятелите му от всички в семейството на Арсенал. Той завинаги ще остане в нашите сърца”, заяви бившият му мениджър Арсен Венгер.

Скръбта си изразиха още футболистите Серхио Рамос, Серхио Агуеро, Андреас Палоп и Тиенри Анри./БГНЕС