Барселона изпусна аванс от два гола, но все пак успя да спечели след изпълнение на дузпи срещу Тотнъм в контролата, която се игра на „Роуз Боул“ в Пасадена. Двубоят в редовните 90 минути завърши 2:2, след като през първото полувреме каталунците изградиха аванс от два гола, но през втората част Тотнъм успя да изравни в рамките само на няколко секунди. При дузпите каталунците не направиха нито един пропуск и спечелиха с 5:3.

Новото попълнение на Барселона Артур Мело направи добро впечатление със своето представяне в срещата.

Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде направи доста експерименти по време на мача. Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино бе ограничен отново в своя избор на футболисти, тъй като от неговия състав отсъстват голяма част от основните му играчи.

Барселона поведе в резултата в 15-та минута. Серхи Роберто центрира в наказателното поле на Тотнъм, където Рафиня с глава продължи топката към Мунир Ел Хадади, който отблизо не пропусна да вкара.

Старши треньорът на каталунците Ернесто Валверде направи две принудителни промени в своя състав още в самото начало на мача, след като Денис Суарес и Андре Гомеш получиха контузии. Суарес бе сменен в 22-та минута от Перес, а Пуч влезе в игра на мястото на португалския халф в 26-та минута.

Барселона удвои своя аванс в 29-та минута. Роберто отново комбинира с Рафиня, който този път взаимодейства с Артур Мело. Новото бразилско попълнение в състава на каталунците вкара много красив гол. С удар от границата на наказателното поле на Тотнъм, той вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Гадзанига.

През второто полувреме неофициален дебют за Барселона направи последното ново попълнение на каталунците Малком. През втората част Ернесто Валверде пусна в игра голяма част от юношите на отбора, което се отрази на играта на тима.  

Тотнъм успя да намали пасива си в 73-та минута, когато Кукурея и Куенка не се разбраха. Топката попадна в Сон, който отблизо не пропусна да реализира.

Тотнъм изравни резултата в 75-та минута. Сон с техничен пас подаде към Джорджио, който стреля, но ударът му бе избит от играч на Барселона от гол линията. След това при добавката Н‘Куду не сбърка и изравни резултата.

Дузпите за Барселона бяха реализирани от Паленсия, Абел Руис, Мончу, Пуч и Малком.

За Тотнъм вкараха Сон, Дейвис и Санчес, а третата дузпа изпълнена от Джорджио бе отразена от Яспер Силесен.