Арсенал подготвя сензационен трансфер в последните дни преди затварянето на летния прозорец. "Артилеристите" са се прицелили в крилото на Атлетик Билбао Нико Уилямс, твърди "Индипендънт".

22-годишният играч направи много силен сезон за баските с 8 гола и 19 асистенции в 37 мача във всички турнири. След това той блесна и на Евро 2024, където имаше ключова роля за спечелената от Испания титла. Така Нико Уилямс се превърна в един от най-желаните футболисти на трансферния пазар.

В началото на лятото се говореше за сериозен интерес към него от страна на Барселона, но каталунците така и не успяха да предложат достатъчно атрактивна оферта. Това успокои страстите около Уилямс и очакванията бяха, че той ще остане на "Сан Мамес", но сега ситуацията може рязко да се промени в последните дни преди затварянето на трансферния прозорец.

Микел Артета държи да подсили още състава си и ще използва последния шанс да стори това, осъществявайки сезнационен трансфер. Нико Уилямс има клауза за откупуване на стойност 55 млн. евро и за Арсенал не е проблем да я плати. Остава обаче да видим дали самият футболист ще се съгласи на подобен трансфер, имайки предвид, че той вече доста пъти е показвал лоялност към Атлетик Билбао и едва ли лесно би си тръгнал, ако това ще създаде проблеми на клуба в намирането на негов заместник.