Мениджърът на Арсенал Унай Емери обясни какъв е единственият начин клубът да привлече Денис Суарес от Барселона. Испанският наставник заяви, че по това време на годината „топчиите” могат да си осигурят нови попълнения единствено чрез сделки за наем.

25-годишният Суарес е със статут на излишен в Барселона и си търси нов отбор. На този етап лондончани изглеждат най-близо до възпитаника на „Ла Масия”, понеже ще търсят заместник на Аарън Рамзи. Последният, по всичко личи, ще премине в Ювентус като свободен агент в края на сезон 2018/2019.

Денис Суарес работи с Емери в Севиля и очевидно е готов да повтори изживяването. Не всичко обаче зависи само от желанието на играча, а към момента постигането на консенсус между клубовете все още не е факт.

„Не бихме могли да платим пари, за да привлечем футболист”, каза Емери. „Единственият вариант е да взимаме играчи под наем.”

„Клубът работи. Оттам ме информират във всеки миг относно различните ситуации, до които може да се стигне по отношение на попълненията. Към момента не знам нови развития по този въпрос.”

„Не съм запознат със ситуацията на Суарес. Можем да го доведем единствено под наем и знам, че клубът работи върху възможността да осигури играчи, които да ни помогнат”, добави Емери.