Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд вярва, че мениджърът на Арсенал Микел Артета трябва да изгради новия облик на „артилеристите“ около младоците Габриел Мартинели, Букайо Сака и Джо Уилок. Испанецът е вложил вярата си в младостта, след като пое отбора и иска да изгради състав, базиран на видяното на тренировките, а не да избира само по имената. Това се вижда с Александър Лаказет, който загуби своето титулярно място за сметка на младежа Еди Нкетия.

Артета е изправен пред огромно предизвикателство и ще има какво да „ремонтира“ през това лято, включително трябва да се вземе и решение за ситуацията с капитана Пиер-Емерик Обамеанг, който отказва да подпише нов договор с лондончани.

Но Фърдинанд обаеч вярва, че Артета е поставил правилните основи и трябва да продължи да се развива около Мартинели, Сака и Уилок.

„Арсенал е фантастичен футболен клуб, голям клуб. Мисля, че трябва да продължават да вкарват повече тези играчи - [Габриел] Мартинели, [Букайо] Сака, [Джо] Уилок, всички тези момчета. Обичам да виждам това, но те трябва да получат стабилност и увереност“, заяви бившият бранител в „Instagram“.

Тъй като Обамеянг вероятно се е насочил към изхода, сега Арсенал е свързан с нападателя на Реал Мадрид Лука Йович. Фердинанд обаче посъветва Артета да не парви опит да привлича сръбския национал.

„Той е човек, който не е направил нищо с фланелката на Реал Мадрид, но потенциалът, който показа, когато беше в Айнтрахт Франкфурт, го направи човек, за когото много да се говори“, каза Фърдинанд.

„Но не винаги се получава, когато отидеш в нов отбор, така че не бих разчитал много на него. Мисля си, че той е някой, който може да добави нещо към Арсенал. Но не вярвам, че Арсенал има нужда от играч на тази позиция“, сподели още Рио Фърдинанд.