През последното денонощие във френските медии циркулират различни спекулации във връзка с евентуалното преминаване на Филипе Коутиньо в редиците на Арсенал под наем.

През последните дни се появи информация, че бразилският плеймейкър може да премине на „Емиратс“ за идния сезон. Френските медии обаче не заемат единодушно становище около темата, като в изминалите часове има доста контрастиращи новини по темата.

Журналистът на “L’Equipe” Билел Гази излезе с новината, че Арсенал и Барселона са се договорили за условията на едногодишния наем на играча в Англия. Тази информация обаче беше контрирана от друг френски журналист – Джулиен Лаурен, който обяви, че лондонският клуб няма никакъв интерес към играча. Той даже добавя, че големият севернолондонски съперник Тотнъм е отборът, който предявява претенции към бразилеца.

Смята се, че по време на приятелския двубой между Барселона и Арсенал на „Камп Ноу“ през уикенда шефовете на двата клуба са дискутирали на дълго тази тема и са постигнали споразумение.