Ръководството на Арсенал обяви официално, че се разделя с разкъсвания от контузии Санти Касорла. Халфът на "артилеристите" преживява истински кошмар, след като преди 18 месеца получи травма в мача срещу Лудогорец от Шампионската лига.

18 месеца след кошмара с Лудогорец, той пак е тук!

В един момент кракът му беше пред ампутация, после никой не му даваше надежда, че ще играе отново, преди в крайна сметка упоритостта и любовта му към играта да помогнат да преодолее всички проблеми.

В началото на месеца Касорла най-после поднови пълноценни тренировки със своите съотборници в Арсенал. Днес обаче ръководството на "артилеристите" официално обяви раздялата си с полузащитника, чийто контракт изтича на 30 юни.Новината бе съобщена от изпълнителния директор на Арсенал - Иван Газидис.

Ас на Арсенал се опасява, че е изиграл последния си мач за клуба

Бившиятиграч на Виляреал и настоящ посланик Маркос Сена пък разкри, че Касорла вече води преговори с "жълтата подводница" и е възможно да се завърне в тима от следващия сезон. 

"Много бих искал да мога да потвърдя тази новина. За момента обаче мога да кажа единствено, че водим преговори и сме доста напреднали. Надявам се скоро Санти Касорла да се върне във Виляреал. Той ще изкара кратък период с нас през лятото, след което може да го вземем като свободен агент", споделя Сена.

Санти Касорла тренира с родния си клуб

Касорла бе част от Виляреал в периода от 2007 до 2011 година. В Арсенал пък Касорла пристигна от Малага през 2012 година. Той има на сметката си общо 29 гола в 180 мача по време на престоя си на "Емирейтс".