Футболистите на Арсенал са притеснени от честите тактически промени на треньора Унай Емери, както и от недостатъчните познания на испанеца по английски, които му пречат да предава успешно идеите си на състезателите. 

Арсенал се намира в прилична форма, като отборът записа 5 поредни мача във всички турнири, без да запише загуби, като в тези срещи се отчете с 3 победи и 2 равенства. Въпреки това представянето на отбора му далеч не е достатъчно убедително и това поражда поводи за притеснение сред феновете на "топчиите". 

Представянето, което е вкарало съмнения и притеснения сред играчите, е това срещу Ливърпул при загубата на Арсенал с 3:1 на "Анфийлд" миналия месец. Тогава "артилеристите" играха във формация 4-4-2 диаманд, което остави изключително много пространство на двамата бекове на Ливърпул. 

Освен тактическите му решения и уменията по английски на Емери биват критикувани на в лагера на лондонския клуб. Често неумението на Емери да се изразява добре поражда смях у неговите състезатели, но и пречи да бъдат прокарани идеите на испенеца за игра. 

Арсенал гостува на Манчестър Юнайтед на 30-ти септември в голямото дерби на 7-мия кръг на Висшата лига.