Ювентус следи отблизо ситуацията с нападателя на Арсенал Габриел Жезус. Торинци със сигурност ще бъдат доста активни на трансферния пазар през лятото и един от набелязаните от ръководството играчи е 27-годишния бразилец. Той отдавна е в полезрението на "бианконерите", които не са се отказали от идеята да го вземат в състава си, пише "Туто Юве".

Жезус има договор с Арсенал до 2027 година и засега не дава индикации, че иска да напусне "Емиратс". Той обаче бе преследван от контузии през този сезон и не бе на обичайното ниво, а освен това усилено се говори, че "артилеристите" ще привлекат нов нападател през лятото, което може да рзклати мястото на кариоката.

В същото време в Ювентус подготвят сериозно освежаване на състава през лятото. Тимът със сигурност ще помисли и за подсилване на атаката, особено ако се стигне до продажбата на Федерико Киеза, което на този етап не е изключено.

Така вариантът с привличането на Жезус ще излезе отново на дневен ред. Очаква се торинци да опитат да вземат нападателя под наем с опция за откупуване.

Жезус бе привлечен в Арсенал от Манчестър Сити през 2022 година за 52 милиона евро. До момента той има 19 гола и 13 асистенции за "артилеристите" в 62 мача във всички турнири. Освен това той е и национал на Бразилия с 64 мача и 19 гола на сметката си.