Ексмениджърът на Арсенал Арсен Венгер вярва, че уникалността на Аарън Рамзи ще бъде много трудно запълнена след напускането на халфа на „Емирейтс”.

Националнът на „драконите” има предварителен договор с Ювентус и ще се присъедини към „бианконерите” със свободен трансфер от 1-ви юли. Точно тогава изтича 11-годишния му престой при „артилеристите”, които не удължиха контракта му.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aaron Ramsey (@aaronramsey) on

28-годишният футболист прекара повече от декада време в Северен Лондон, като играта му бе изградена благодарение на Арсен Венгер, който закупи халфа от Кардиф Сити като тийнейджър през 2008-а.

Френският специалист говори пред медиите за бъдещето на Арсенал без Рамзи. „Това ще е голяма загуба. Считам, че този трансфер ще е интересен за бъдещето му. Аарън е играч, който израсна много през годините. Неговото голямо качество е да пази топката и да изскача от дълбочина. Не можеш да намериш много такива играчи сега и смятам, че ще е интересно как ще се отрази неговата поява в Ювентус”, сподели Венгер.

Арсен Венгер

източник: БГНЕС

Французинът напусна „Емирейтс” след края на този сезон и оттогава е „свободен” да търси нова работа. Той бе свързван със заставане начело на Пари Сен Жермен и Реал Мадрид, но до договорка не се стигна. Лично той пък довери през октомври, че е въодушевен отново да се върне на скамейката.

„Бъдещето ми е неясно, дори за самия мен. Наслаждавам се на живота ми сега, тъй като пътувам из целия свят. Няма толкова напрежение и имам пълна свобода. Въпреки това треньорството ми липсва”, довери още Венгер.