Лондонският футболен клуб Арсенал гостува в Кьолн тази вечер на едноименния отбор в мач от груповата фаза на Лига Европа.

За пореден път гостуване на артилеристите ще бъде подкрепено от представители на българския фен клуб на отбора, след масовото посещение от над 100 привърженици на гостуването на Цървена звезда в Белград, съобщават от фенклуба.

Този път за Кьолн отпътуваха 25 родни фенове, което потвърждава сериозния интерес към мачовете на лондонския отбор от българския му фен клуб, дори и на по-далечните дестинации.

Родните привърженици на Арсенал редовно придружават своя любим отбор на гостуванията в европейските турнири, както и на домакински срещи от първенството на Англия. Това е възможно благодарение на постигнатия за втора поредна година SupportersClubPlus - статус, привилегия, която споделят заедно с още 14 от над 160-те клуба на привърженици на Арсенал в целия свят.

Българският фен клуб е един от едва трите фенски организации, заедно с норвежките артилеристи и Арсенал Америка, който запазва Plus-статуса за втора поредна година.

Този статус дава право на по-голям брой билети в сравнение с останалите фен клубове, право на групово посещение на мач на Емирaтс, на който родните привърженици ще могат да поздравят играчите преди мача, да си направят снимка за спомен с някой от футболистите и ще получат отстъпка във фен магазина.