Арсенал си осигури място на осминафиналите в Лига Европа, след като записа лесна победа с 3:0 в реванша срещу БАТЕ Борисов на стадион „Емиратс” в Лондон. След изненадващата загуба в Беларус в първия мач с 0:1, този път възпитаниците на Унай Емери не допуснаха никакви колебания в играта и стигнаха до заслужен успех.

 

 

Автогол на Захар Волков и попадения на Шкодран Мустафи и Сократис Папастатопулос донесоха категоричната победа за „артилеристите”, която прати англичаните в следващата фаза на турнира.

Арсенал излезе напред в резултата едва след четири минути игра, което успокои домакините в самото начало. Пиер-Емерик Обамеянг центрира остро в наказателното поле, след като направи хубав пробив по дясното крило, а при опита си да изчисти топката, Волков я прати в десния ъгъл на собствената си врата.

Веднага след това гостите можеха да стигнат до изравняване, но ключова намеса на Лихтщайнер, който изчисти топката от голлинията, предотврати това да се случи. Максим Скавиш също бе близо до гола за БАТЕ, но и той нямаше късмет.

За домакините добри ситуации пропиляха Алекс Иуоби, Гранит Джака и Обамеянг.

В 39-ата минута Шкодран Мустафи реализира един от най-лесните си голове, след като засече с глава центриране от корнер на Джака. Мустафи бе оставен непокрит в наказателното поле и с лекота успя да забие коженото кълбо в мрежата за 2:0.

 

 

След второто попадение за „артилеристите”, тимът на Унай Емери изцяло взе нещата в свои ръце и не допусна никакви изненади.

Арсенал имаше солидно притежание на топката, а третият гол в срещата бе въпрос на време. Той дойде след час игра, когато Папастатопулос. Гръцкият бранител също се разписа след подаване от корнер и също с глава.

След третото попадение във вратата на БАТЕ, тимът от Беларус тотално свали гарда и се примири със съдбата си.

Жребият за следващата фаза е в петък от 14 часа българско време в Нион.