Мениджърът на Арсенал Унай Емери за пореден път демонстрира упоритост и защити решението си да не включи в групата най-скъпоплатения играч на отбора Месут Йозил при снощното 4:0  над Стандард Лиеж в Лига Европа.

Конлфиктът между наставник и футболист изглежда се задълбочава все повече и повече, като той тръгна още в първия сезон на испанеца начело на „топчиите”. В отсъствието на бившия германски национал шансове получиха доста от младите таланти, а бразилецът Габриел Мартинели блесна с две попадения в мрежата на белгийския опонент.

Въпреки това един от основните въпроси към Емери след мача беше за липсата на Йозил, който беше извън групата и ремито 1:1 срещу Манчестър Юнайтед в понеделник. „Всеки път мисля внимателно, когато определям най-добрите играчи за всеки мач. Избирам тези, които са в най-добра кондиция да играят и да ни помогнат”, коментира наставникът.

„Когато взех решение, че той не заслужава да бъде в отбора, го сторих, защото мисля, че други футболисти го заслужават повече от него. Йозил трябва да продължи да работи. Утре (днес – б.р.) имаме тренировка с футболистите, които не играха, а в неделя ни чака нов мач. Ще взимаме решения по същия начин.”

„Нашата цел е да победим в неделя срещу Борнемут. Това намерение искам да го пренесем във всеки двубой”, допълни Емери.