Вратарят Бернд Лено от Арсенал се озъби на УЕФА заради решението ѝ да определи за домакин на финала в Лигас Европа столицата на Азербайджан - Баку. Това доведе до политически главоболия за една от звездите на "артилеристите" Хенрих Мхитарян.

Арменецът няма да пътува до Баку заради страх за личната си сигурност. Неговата родина и Азербайджан имат тежък политически конфликт заради спорната територия Нагорни Карабах и жители на двете страни избягват да пребивават в съседната държава. 

Точно това е трябвало да бъде отчетено от УЕФА, смята Лено, а също така е недоволен, че отдалечеността на Баку ще попречи на хиляди фенове да подкрепят отборите си. А и не на последно място, корпоративните места за Европейската централа ограничават достъпа на привържениците. 

"Това, че Мхитарян може да играе, е скандално. Подготвя се усилено през целия сезон и е жалко да не играе заради политически причини", заяви Лено пред списание Кикер и добави: "Всеки от отборите ще има едва по едва шест хиляди фенове. Точно запалянковците правят футбола", категоричен е Бернд Лено.