Отборът на Арсенал загуби гостуването си на БАТЕ Борисов с 0:1 в първи мач от 1/16-финалите на турнира Лига Европа. 

Победният гол бе дело на Станислав Драгун в самия край на първото полувреме след като зесече точно центриране от свободен удар.

Реваншът между шампиона на Беларус и петия във временното класиране във Висшата лига е на 21-и февруари. Лондончани загубиха за ответния мач и едни от основните си играчи - Александър Лаказет, който получи червен картон.

Арсенал започна обещаващо и още във 2-ата минута Арсенал имаше шанс да открие. Александър Лаказет прати топката към наказателното поле на домакините, но вратарят на БАТЕ Денис Шербицки се намеси навреме.

Неманя Милич пък пробва реакциите на Петър Чех в 13-ата минута при атака за БАТЕ, а стражът се справи.

Лаказет отправи нов удар в 22-ата минута, но с глава прати топката над вратата на домакините. Малко по-късно Алекс Иуоби опита да намери Сеад Колашинац в предни позиции, но подаването бе прекалено силно и не се стигна до нова опасност за състава от Беларус.

Пак Неманя Милич стреля към вратата на Арсенал в 28-ата минута, но не успя да отправи добър удар, а в 41-ата Колашинац на свой ред също не сполучи при атака за лондончани.

Ключовият момент през първото полувреме дойде малко преди почивката, когато Игор Стасевич центрира, Драгун бе заел добра позиция и с глава откри резултата за 1:0 за домакините.

БАТЕ - Арсенал

източник: БГНЕС

След почивката Арсенал притисна съперника си в търсене на изравнителен гол, като в 51-ата минута Александър Лаказет пак не успя да преодолее Денис Шербицки.

В 55-ата минута на двубоя французинът пък вкара топката във вратата на БАТЕ, но попадението не бе зачетено заради засада.

Петър Чех  трябваше да се намесва след изстрел на Игор Стасевич в 61-ата минута.

Най-добрата възможност пред Арсенал срещу сгъстената отбрата на БАТЕ, бе в 72-ата минута, когато Сеад Колашинац излезе в изгодна позиция и стреля, но прати топката вдясно от вратата на състава от Беларус.

Александър Лаказет изпусна нервите си в 85-ата минута при сблъсък със съперников играч и получи червен картон, с което остави отбора си да доиграе мача с човек по-малко.

Гостите така и не успяха да затруднят сериозно защитата на БАТЕ до края на срещата и БАТЕ заслужено спечели с 1:0.