Отборът на Арсенал допусна тежка загуба от Рен в първи осминафинален сблъсък от Лига Европа. На стадион „Роазон” във Франция, „артилеристите” загубиха с 1:3 и усложниха изключително много задачата си за реванша в Лондон.

Освен че инкасираха цели три попадения, гостите доиграха мача с десет души, след като Сократис Папастатопулос получи червен картон и ще пропусне ответния сблъсък в Англия след седмица.

Това бе първата загуба на Арсенал от френски клуб като гост в цялата история на клуба.

Всичко започна отлично за тима на Унай Емери, който поведе в резултата още в четвъртата минута, макар и случайно. Алек Иуоби пробва пас в наказателното поле, но нито някой от бранителите на домакините, нито някой от нападателите на гостите успя да играе с топката и тя влетя в левия ъгъл на вратата.

 

 

Малко преди почивката домакините успяха да отговорят на своя противник и изравниха резултата. Голът за Рен дойде в 42-ата минута след статично положение. Домакините стигнаха до пряк свободен удар, който бе изпълнен от Бенжамен Бурижо, При изстрела, топката се отби в стената, но след това отново попадна в Буржио. Халфът на Рен не се поколеба и за миг и веднага стреля повторно, като този път прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на вратата.

Малко преди това тимът на Арсенал бе останал и с човек по-малко, след като гръцкият бранител Папастатопулос си изкара втори жълт картон и трябваше преждевременно да напусне терена.

През второто полувреме футболистите на Рен логично хвърлиха всичко в предни позиции и не сгрешиха. В 65-ата минута Начо Монреал си реализира автогол, след като прати топката в собствената си врата, след като не успя да изчисти едно центриране на Мехди Жефан.

В заключителните минути на срещата Симаила Сар оформи крайното 3:1 след красив гол с глава.