Отборът на Арсенал не успя да победи гостуващия Цървена звезда в своята група Н от Лига Европа. У дома крайно експерименталният тим на Арсен Венгер стигна само до нулево реми срещу сръбския гранд и въпреки това стана един от малкото отбори, които още тази вечер си гарантираха място в елиминацитие. Тъй като Кьолн разби БАТЕ Борисов с 5:2 в другата среща, очертаващият се мач между сърбите и белорусите означава, че няма как и двата отбора да съберат повече точки от Арсенал.

Много силен мач за Звезда направи бившият страж на Лудогорец Милан Борян. Канадският национал имаше няколко ключови спасявания през вечерта, която можеше да се окаже знаменита за балканците. „Звездашите” обаче направиха няколко големи пропуска, които им попречиха да запишат още по-престижен резултат.

Арсенал опита да търси ранен гол и в 11-ата минута не бе никак далеч от постигането му. Оливие Жиру получи чудесна топка в наказателното поле и шутира бе забавяне, за да види как Милан Борян атрактивно изби топката, която иначе влиташе в долния му десен ъгъл.

В 35-ата минута отново френският таран излезе на изгодна позиция. Жиру отново опита да преодолее Борян с нисък шут, като и този път стражът на Звезда спаси.

Буквално в следващата атака гостите проиграха един от големите си шансове. Славолюб Срнич стреля по много опасен начин с глава към вратата на 23-годишния страж Мат Мейси, който реагира светкавично и успя да отклони топката в напречната си греда.

Точно преди почивката Звезда получи другата си чиста възможност. Ричмънт Боакие бе изведен на отлична позиция, ала опропасти всичко с изстрел над гредата.

След почивката Арсенал като че ли намали темпото и все пак имаше добър шанс в 66-ата. Тогава Джак Уилшър овладя в пеналта и моментално шутира към вратата, като бранител решително застана пътя на топката.

Девет минути преди изтичането на редовното време Боакие бе на косъм от това да се превърне в герой. Ганайският нападател изпрати страховит шут по диагонала, който за негово съжаление премина малко встрани от десния стълб.

По този начин Арсенал събра 10 точки на върха в класирането, докато Звезда е втори с 5. Третото място засега е в ръцете на БАТЕ Борисов (4), който записа много тежко поражение с 2:5 от четвъртия Кьолн (3). За германците резултатът бе много важен, защото ги връща обратно в битката за второто място, макар и с минимален шанс.