Отборът на Арсенал записа втора поредна победа в групите на Лига Европа. Възпитаниците на Арсен Венгер надделяха с 4:2 при визитата си на БАТЕ Борисов и така запазиха първата си позиция във временното класиране в група H.

Освен с победата за лондончани в Борисов, мачът ще се запомни и с две знакови събития за „артилеристите“. Централният защитник на гостите Роб Холдинг отбеляза първия си официален гол за Арсенал, докато французинът Оливие Жиру, който бе точен от дузпа, оформи головата си сметка за лондончани на 100 попадения.

Първата добра възможност в мача се откри пред гостите, а центъра на вниманието бе Тио Уолкът. След добра комбинация с Джак Уилшър, нападателят стреля, но топката срещна гредата.

Само няколко минути по-късно обаче, късметът обърна гръб на домакините от БАТЕ и Арсенал успя да поведе. Гостите излязоха напред в резултата в 10-ата минута, когато след нова комбинация между Уилшър и Уолкът, този път вторият не сгреши. Английският национал успя да засече подаването на своя съотборник с глава.

Вторият гол в мача дойде след безобразна грешка на вратаря на БАТЕ Денис Шербитски. Той получи топката от свой съотборник, но вместо да я изпрати силно в половината на противника, стражът се засуети и я предостави на Уолкът на границата на наказателното поле. Англичанинът, който бе абсолютно сам овладя, напредна и стреля покрай вратаря за 2:0 в 22-ата минута.

Само три по-късно резултатът стана 3:0. След центриране от корнер Пер Мертезакер успя да отклони топката, а Роб Холдинг я засече от два метра и я прати в мрежата, за да направи резултата класически.

Домакинте се опитаха да надигнат глава и бързо след третия гол успяха да върнат едно попадение. След добра атака отдясно топката бе центрирана в наказателното поле, където Иванич стреля отлично с глава и прати коженото кълбо под напречната греда.

Другите две попадения в мача паднаха през втората част. Четири минути след подновяването на играта гостите стигнаха до дузпа, която Оливие Жиру превърна в гол. Това бе попадение номер 100 за французина с фланелката на „артилеристите“.

В 67-ата минута Гордейчук от Борисов оформи крайния резултат в мача, след като се възползва от меле в наказателното поле и от близко разстояние стреля силно и не остави никакви шансове на Давид Оспина.

В другия мач от групата Цървена звезда надделя трудно над Кьолн в Германия с 1:0 и записа първа победа в груповата фаза. Това пък бе второто поредно поражение за „козлите“, който загубиха и в първия си мач срещу Арсенал в Лондон.