Изваждането на Месут Йозил от разширения състав на Арсенал за мачовете от Висшата лига получи голям отзвук по целия свят. Германецът на практика изглежда, че е приключил с Арсенал, защото не беше включен и за двубоите от Лига Европа, а договорът му изтича в края на сезона.

Вчера мениджърът Микел Артета даде своето обяснение, обосновавайки се, че причините са чисто футболни и самият той се е провалил, защото не е успял да извади най-доброто, на което Йозил е способен.

Днес обаче агентът на играча д-р Еркут Сьогют скочи на наставника на „артилеристите“.

„Феновете на Арсенал заслужават честно обяснение, а не приказките на Артета, че се е провалил с Йозил. Не се е провалил в това, а да бъде честен и прозрачен и да се отнася с уважение към някой, който има договор и през цялото време е бил лоялен. Всеки знае, че не се отнася справедливо с него. Не му даде никакъв шанс да се покаже през този сезон. Всеки играч, който има договор, би трябвало да има възможност да остане и да се бори за мястото си. Това право бе отнето на Месут. Всички казват, че той тренира добре. Пер Мертезакер го заяви публично. Говорил съм поне с петима негови съотборници, които също твърдят, че тренира страхотно. Всички те казват, че Месут е един най-добрите играчи в отбора и не разбират защо той остава извън състава. Така че не може да са тренировките. Какви други футболни причини може да има? Ако говориш, трябва да казваш истината, която феновете на Арсенал заслужават. В противен случай е по-добре да не говориш изобщо“, заяви д-р Еркут Сьогют.

„Месут е на 32 години и му предстоят още няколко сезона в кариерата му. Тук обаче става дума за отношението. Месут е човек, който се бори за правата си. За него договорът е нещо много ангажиращо. Можеше да отиде в друг клуб, както направи Алексис Санчес. Можеше да напусне и да вземе 30 милиона само за да подпише с друг клуб като свободен агент в пика на кариерата си. Той обаче остана лоялен. Може би клубът ще промени позицията си през януари и ще го картотекира. Никога не знаеш", добави още агентът на Йозил.