Наставникът на Арсенал Микел Артета говори пред медиите преди двубоя със Славия Прага от ¼-финалите в Лига Европа. В четвъртък лондончани приемат чехите в първи мач от тази фаза на турнира.

Артета бе попитан доколко отборът разчита на Пиер-Емерик Обамеянг и дали нападателят трябва да заиграе по-добре, ако Арсенал иска да има шансове да спечели турнира.

„Разчитаме на всеки играч в състава. Целият отбор, както и аз, трябва да се представяме по-добре, отколкото срещу Ливърпул“, отговори Артета.

„Славия е силен отбор. Нямат загуба в първенството. Много са трудни за побеждаване. Играят смело, през цялото време са с отличен подход“, каза испанецът по отношение на очакванията за срещата.

Той обясни, че след днешната тренировка ще знае дали ще може да разчита на Бакайо Сака, Гранит Джака и Емили Смит Роу. За състоянието на Мартин Йодегаард мениджърът заяви следното:

„Ще видим как се чувства днес. Той се контузи с националния отбор и последните дни е с този проблем“.

Артета обаче няма да може да разчита на Кийрън Тиърни, който получи травма в коляното в мача с Ливърпул и ще отсъства около шест седмици.

„Трябва да сме сигурни, че няма да има нужда от операция. Можеше да е по-зле, но той се чувства по-добре и контузията не е чак толкова тежка. Той има желание да играе отново този сезон и за страната си на европейското“, каза още Артета.