Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че нападателят Еди Нкетия е постигнал страхотен напредък през последните няколко години, но все още има място за подобрение.

Журналистите засипаха испанския специалист с положителни въпроси за Нкетия след представянето му срещу Будьо Глимт в Лига Европа снощи. Той откри резултата в 23-ата минута, след което дойде ред на Роб Холдинг и Фабио Виейра да се разпишат. Но попадението не беше единствената му добра изява.

23-годишният футболист до момента има 2 гола и една асистенция във всички турнири за Арсенал през сезона.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

„Oчевидно е, че неговият ритъм на работа, отношение и влагане в тренировъчния процес са просто феноменални, но много е важно, че има вродено усещане да бележи голове и го прави всеки път с лекота“, заяви Aртета пред репортерите.

„Много съм щастлив, че го имам в отбора. Той има качествата да играе за този отбор във всяка роля – като титуляр, като човек, който влиза и затваря мача с решаващ гол. Както искате, така го наричайте“, допълни Артета.

„Да, трябва да се гледа какво си направил страхотно, но трябва да се гледа и какво още може да се направи по-добре. Ще се радвам, ако това е и неговият манталитет, макар че го показва в последно време. Виждате как се е развил в последните 1-2 години, нали? Имайте предвид, че има още потенциал да се надгради“.

Арсенал, който води във Висшата лига в момента, приема Ливърпул в неделя. Малко необичайно за последните сезони, Арсенал е с 11 точки повече от съперника, който е с 10 точки едва.