Много важен мач чака състава на Арсенал тази вечер. След равенството  1:1 срещу Славия Прага в Лондон, сега „топчиите“ трябва да хвърлят всичко в реванша, ако не искат да напуснат Лига Европа.

Вторият по сила турнир е последния шанс за Микел Артета и компания да триумфират с отличие през настоящия сезон, а испанският наставник прекрасно осъзнава колко отговорен двубой чака неговия отбор. Арсенал заема деветата позиция във Висшата лига, а феновете на тима са сериозно притеснени, че техният любим отбор ще пропусне европейските клубни турнири, освен ако не спечели Лига Европа.

Артета твърдо вярва обаче, че целият път до финала на надпреварата може да бъде извървян и ясно заяви, че е много вероятно точно представянето в Лига Европа да реши неговото бъдеще.

 „Чака ни изключително важен мач, който сме задължени да спечелим. Ако отпаднем и от този турнир, може би просто сезонът ще приключи. Много хора разчитат на нас, феновете се надяват, че можем да играем на финал, защото прекрасно осъзнават, че Арсенал е застрашен да не играе в Европа. Никой не иска това, подобно нещо не подхожда на толкова голям клуб, но нещата са в нашите ръце.

Трябва да си свършим работата, да отстраним Славия и да сме крачка по-близо до  големия финал. Знаете, че във финалните двубои всичко е възможно, затова първо ние трябва да стигнем до решаващия мач за трофея. Вярвам в отбора си и зная, че ще успеем да се справим. Убеден съм, че от представянето ни в Лига Европа много зависи дали ще остана на работа и през новата кампания.  Това ще бъде определящо за ръководството, за да вземе решение, но както е било винаги във футбола, резултатите ще решат моето бъдеще. Аз съм оптимист и искам да видя Арсенал на финала в Лига Европа“, коментира  мениджърът.