Мениджърът на Арсенал Унай Емери заяви, че не усеща признаци на нервност преди финала на Лига Европа срещу Челси. Двубоят е от 22 часа българско време в сряда на Олимпийския стадион в азербайджанската столица Баку.

Специалистът може да завоюва своето четвърто отличие във втория по сила европейски клубен турнир, който до този момент спечели три пъти с тима на Севиля. По-впечатляващото бе, че тези триумфи дойдоха в поредни години – 2014, 2015 и 2016.

„Как се чувствам ли? Не е лесно да отговоря. Към момента се чувствам добре с тази нова възможност, която се открива пред нас и пред мен. В кариерата си може и да печеля, може и да губя, но е важното да вървя напред. Настройката ми не се променя”, заяви Емери на пресконференцията си преди двубоя.

„Не мисля, че отговорността да донеса трофей е само моя. Всички тук искаме да направим нещо важно. Този трофей ни предлага такъв шанс. Заслужаваме да играем в този мач. Справихме се добре в турнира и чувстваме, че не сме приключили. Започнахме сезона с две цели – спечелването на Лига Европа и класиране в Шампионската лига през Висшата лига. Утре можем да постигнем и двете. Можем да спечелим трофей и в същото време да си осигурим участие в Шампионската лига.”

„Преди всичко искаме да се наслаждаваме и да играем с настроение. Мисля, че и турнирът стана много по-добър. През последните години все големи отбори участваха във финала. Надявам се за в бъдеще Арсенал и Челси да играят във финал на Шампионската лига. Имаме много добри футболисти, а някои са сред най-силните на планетата.”

„Дали спечелването на Лига Европа ще значи надминаване постиженията на Венгер? Всичко, което той е направил в този клуб, е невероятно. Моят респект към него надхвърля всички представи. Той даде на Арсенал много важни неща с неговото нова футболна култура. Искам да запазя това и да подобря нещата. Говорихме, когато пристигнах в клуба за първи път. Казах му какво искам да дам на  Арсенал. Едното е да бъда конкурентен във всяка ситуация. Научих много от Арсен Венгер като треньор и уважението ни към него е огромно. Искам да помогна на Арсенал да постигне всичко по неговия начин. Едното със сигурност е титлата в Лига Европа, другото е да продължим да се подобряваме и да намерим най-добрата позиция на Арсенал в световния футбол. Мисля, че в историята, настоящето и бъдещето Арсенал ще бъде сред 10-те най-добри отбора в света. Нашата цел е да постигнем това”, каза още Емери.