Пълната доминация на Висшата лига се изрази в тотална окупация на местата в двата европейски клубни турнира на Европа. И тази вечер дойде времето да гледаме първия от тях, в който непримиримите лондонски съперници Челси и Арсенал ще си оспорват трофея в Лига Европа. 

Този емоционален мач, белязан от редица паметни за отбелязване моменти, ще започне от 22:00 часа тази вечер и ако няма продължения или дузпи, около полунощ ще знаем името на новия носител на отличието от втората по сила континентална клубна надпревара. 

Тази битка може да се окаже последната за две от водещите фигури на "Стамфорд Бридж". Очаква се след нея с отбора да се сбогуват най-голямата му звезда Еден Азар, който поема към Мадрид, за да носи екипа на Реал, както и мениджърът Маурицио Сари. Най-зле пазената тайна е, че италианецът ще бъде уволнен, за да поеме вероятно Ювентус. 

И двамата обаче ще искат да си тръгнат с гордо вдигнати глави. Задачата им обаче няма да е лесна, защото "сините" са измъчвани от редица травми. Младите звезди Калъм Хъдсън-Одой и Рубен Лофтъс-Чийк са с тежки контузии и скоро няма да играят отново. 

Антонио Рюдигер също е в лазарета, а до последно под въпрос ще е участието на ключовия халф Н'Голо Канте. Именно французинът може да се окаже най-голямата липса за Челси заради огромната си роля в средата на терена и затова лекарите правят всичко възможно да го вдигнат на крака. Вероятността да успеят обаче не е много голяма. 

Емоционално ще е и при "артилеристите". Това ще е последният мач за славния ветеран на вратата им Петър Чех, който обяви, че в края на настоящия сезон слага край на кариерата си. Чехът е силно свързан и с Челси, където именно започна кариерата си на Острова, така че със сигурност емоциите ще са огромни за него, ако все пак мениджърът Унай Емери реши да го пусне титуляр. 

А именно испанският мениджър е големият коз за "топчиите" в тази надпревара. Той я е печелил със Севиля и определено знае какво е необходимо, за да триумфира пак в нея. Особено сега, когато трофеят му е жизненонеобходим, защото дава квота за Шампионската лига, а Арсенал я изпусна по най-наивния начин чрез Премиършип. 

И двата тима завършиха колебливо кампанията си в първенството, но след 17-дневната пауза от последния мач в него и подготовка, изцяло насочена към финала, очакваме да видим заредени със страст и енергия бойци, които да излъчат крайния победител в епична и зрелищна битка.