Цял сезон феновете на отборите очакват с тръпка битките на отборите си в Европа на любимите си отбори и се надяват да ги видят на финала. Но се оказва, че само шепа от тях ще могат да ги видят на живо, когато директно си оспорват трофея. 

Това граничещо с лудост решение е единствено и само на УЕФА. Европейската футболна централа обяви, че финалистите в Лига Европа - Арсенал и Челси - ще получат само по 6000 билета за привържениците си за мача в Баку на 29 май. 

Всичко това щеше да изглежда нормално донякъде, ако капацитетът на съоръжението "Тофик Бахрамов" не беше за 70 хил. зрители... Точно това предизвика бясна реакция на ярост от феновете в Лондон, които определиха УЕФА като "ояла се и самозабравила се банда дебели глупаци", както пише в Туитър в мнения на фенове. 

Огромната част от пропуските са за спонсорите на УЕФА. Ако някой от тях се откаже да гледа мача на живо, тогава останалите билети ще бъдат пуснати в свободна продажба. Но това означава английските фенове да пропътуват над 4000 км, за да отидат в Баку, без билет за мача, и да се надяват в последния момент да се сдобият с такъв.