Микел Артета планира да остави Месут Йозил извън състава на Арсенал за двубоите от Премиършип, съобщи "Daily Mail". Германецът, който заработва по 350 000 паунда на седмица, не е играл от седем месеца.

Той съзнателно реши да не си тръгва от "Емирейтс" през лятото и сега се очаква реакцията на клуба, който не заяви Йозил за Лига Европа. Сега Артета възнамерява да лиши футболиста от възможността да играе и в Премиършип. На практика 31-годишният Йозил може да почива минимум до януари.

До вторник (20 октомври) Арсенал трябва да подаде своя списък с 25 играчи за Премиършип, от които чужденци могат бъдат 17. Очаква се компания на Йозил да прави и гръцкият защитник Сократис Папастатопулос.

"Йозил не е единственият, който не бе заявен за Лига Европа. Това бе сложно решение за мен. Трудно им е да осъзнаят, че няма да могат да вземат участие в мачовете", каза Артета.

Йозил за последно игра за "артилеристите" на 7 март. 31-годишният германец премина в Арсенал през септември 2013 г. от Реал Мадрид за 47 млн. евро. През миналия сезон взе участие в 18 мача от първенството, в които стана автор на един гол и две асистенции. Контрактът на Йозил е до 2021 г.