Арсенал постигна изключително измъчена, но сладко победа с 3:2 в мач реванш от 1/32-финалите на Лига Европа. Пиер-Емерик Обамеянг даде аванс на своя тим в 21-та минута. Гонсалвеш изравни три минути преди края на първата част. Головете продължиха и през втората част, след като Рафа Силва направи резултата 2:1 за Бенфика, а Кийрън Тиърни изравни минути по-късно за 2:2. Обамеянг се оказа героят в 87-та минута, за да оформи крайното 3:2. 

17 снимки

Двубоят започна по далеч по-активен начин и още в 11-та минута Пиер-Емерик Обамеянг имаше отличен шанс. Той излезе сам срещу Елтон Лейте, но стражът на португалския гранд се справи добре и спаси. 

Момчетата на Микел Артета не спряха да са по-активни и в 21-та минута взеха заслужен аванс. След извеждащ пас на Букайо Сака към Обамеянг, габонският стрелец показа завидно хладнокръвие и този път прехвърли Лейте за 1:0. 

В 34-та минута гостите отговориха с удар с глава на Ян Вертонген след центриране на Пици, но не намери вратата на Бернд Лено. 

Две минути преди края на частта обаче гостите нанесоха изненадващ ответен удар. Гонсалвеш застана зад топката при пряк свободен удар на около 20 метра от вратата на Бернд Лено и с зашеметяващ шут в скобата изравни резултата в ключов момент. 

В 50-та минута Обамеянг отбеляза за 2:1, но голът беше правилно отменен заради засада. В 61-та минута "топчиите" допуснаха поредния си невъобразим провал в отбрана, след като Дани Себайос върна по абсурден начин топката към Бернд Лено. Пасът беше къс, а Рафа Силва се възползва, за да преодолее Лено за 2:1. 

Авансът обаче издържа само 3 минути, след като резервата Уилиан намери Кийрън Тиърни в наказателното поле, а шотландецът разстреля с мощен шут Лейте за 2:2. 

Размяната на продължения не спря до тук, като в 74-та минута Габриел Пирес опита късмета си от 20 метра, но силният му изстрел профуча на сантиметри покрай страничния стълб на Бернд Лено. 

В 87-та минута, след толкова много усилия, Арсенал все пак щеше да ликува с успеха. Букайо Сака нагласи топката на главата на Обамеянг на далечната греда, където габонецът не сбърка на опразнената врата за 3:2. По този начин "артилеристите" си осигуриха място в 1/16-финалите. 

Арсенал - Бенфика 3:2

1:0 - Пиер-Емерик Обамеянг (21)

1:1 - Диего Гонсалвеш (43)

2:1 - Рафа Силва (61)

2:2 - Кийрън Тиърни (64)

Ето и съставите на двата тима: 

Арсенал: Лено, Белерин, Луис, Габриел, Тиърни, Джака, Себайос, Сака, Йодегор, Смит-Роу, Обамеянг;

Бенфика: Лейте, Вертонген, Отаменди, Верисимо, Гонсалвеш, Таарабт, Вайгъл, Силва, Грималдо, Пици, Сеферович;