Отборът на Арсенал спечели труден успех като гост срещу Рапид Виена с 2:1 в първи сблъсък за двата тима от тазгодишното издание на Лига Европа. След като изоставаха през голяма част от второто полувреме "артилеристите" обърнаха мача в рамките на 4 минути с голове на Давид Луис и Пиер-Емерик Обамеянг

След равностойно начало Арсенал достигна до първото половинчато положение в срещата. След двойно подаване междъ Букайо Сака и Едуард Нкетия първият се озова на стрелкова позиция, но топката му беше избита току преди да има удар. 

Първият голям шанс дойде в 15-та минута. След центриране от свободен удар на задната греда Давид Луис стреля силно с глава, но Рихард Щребингер спаси с вещина. 

В 19-та минута дойде и добър шанс за Рапид Виена. След пробив по левия фланг Тахсианис Фунтас намери Рицмайер, който с пета предивзика добра намеса на Бернд Лено. 

В 30-та минута Никола Пепе успя да покаже самочувствие, преодолявайки двама съперници и опитвайки мерника на левия си крак за горния десен ъгъл на вратата на Рапид, но изстрелът премина встрани. Няколко минути по-късно Тахсиадис Фунтас пробва мерника си отдалеч, но топката попадна право в ръцете на Лено. 

Три минути по-късно Еркан Кара овладя добре, обърна се и стреля от трудна позиция, но ударът не намери очертанията на вратата на Бернд Лено. 

В началото на второто полувреме по-активното начало на домакините си каза думата и австрийският тим откри в 54-та минута. След нелепа грешка при разиграването в собственото си наказателно поле на Бернд Лено, Тахсидис Фунтас овладя и на празна врата отбеляза за 1:0. 

В 65-та минута, появилият се като резерва Пиер-Емерик Обамеянг стреля от пряк свободен удар, но доста над вратата на Рихар Щребингер.

В 70-та минута все пак гостите изравниха, въпреки безкрайно неубедителното представяне. След центриране от свободен удар на Никола Пепе стражът на Рапид Рихард Щребингер излезе необмислено, за да може Давид Луис да се разпише на празна врата. 

Само две минути по-късно Бернд Лено отново допусна грешка след лошо изчистване при излизане напред и изчистване в гърба на нападателя на Рапид Фунтас. Слд няколко намеси на бранители обаче все пак гъркът не успя да намери добра позиция да стреля. 

В 74-та минута все пак гостите успяха да се доберат до пълен обрат, сякаш от нищото. След брилянтен извеждащ пас на Мохамед Елнени към Ектор Бейерин, испанецът подаде успоредно на гол линията на Обамеянг, който на празна врата не сбърка за 2:1. 

До края на срещата нови попадения не паднаха и момчетата на Микер Артета се поздравиха с успеха. 

Рапид Виена - Арсенал 1:2

1:0 - Тахсидис Фунтас (54)

1:1 - Давид Луис (70)

1:2 - Пиер-Емерик Обамеянг (74)

Ето и стартовите състави на двата отбора: 

Рапид Виена: Щребингер, Стойкович, Хофман, Барач, Арасе, Любичич, Граховац, Улман, Кара, Рицмайер, Фунтас;

Арсенал: Лено, Колашинац, Луис, Габриел, Седрик, Партей, Елнени, Сака, Пепе, Лаказет, Нкетия;