Крайният бранител на Арсенал Стефан Лихтщайнер сподели своята мечта да се завърне в най-голямата клубна надпревара – Шампионска лига.

Швейцарецът реализира трансфер в лондонския тим през това лято, след като досега играеше в Ювентус, но новият му тим ще се задоволи с участие в Лига Европа през тази кампания, макар да бе част от елита на Европа цели 19 сезона поред.

Първият тест за „артилеристите” в наследника на Купата на УЕФА е украинският Ворскла Полтава, като Лихтщайнер предупреди съотборниците си, че трябва да проявят нужния респект към надпреварата.

„Нямам търпение да играя отново в Шампионска лига, но това е много дълъг път и имаме два варианта – през Лига Европа или през Висшата лига. Ние ще дадем всичко от себе си, за да върнем отбора в тази надпревара”, сподели Лихтщайнер.

„Едно от нещата, които научих в Ювентус бе да уважаваш всеки един турнир. Докато бях в Торино, то всички се опитвахме да играем докрай във всеки един турнир и да спечелим трофея. Трябва да уважаваш твоите противници, а в Лига Европа това е неизбежно”, завърши швейцарският бранител.

Предварителните очаквания за мача срещу украинците са Стефан Лихтщайнер да запише пълен дебют за Арсенал в четвъртък на „Емирейтс”.