Ръководството на Арсенал излезе с официално становище по повод избора на място за провеждането на финала за Лига Европа. От клуба не са доволни, че домакин на решителния мач ще бъде Баку, Азербайджан.

В последния мач от европейския клубен турнир за сезон 2018/19 „топчиите” ще се изправят срещу Челси на 29 май.

Негативното си отношение към решението финалът да се играе в Баку израви и мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп.

„Всички в Арсенал сме щастливи, че достигнахме  до финала на Лига Европа и всички ние с нетърпение очакваме мача с Челси в сряда, 29 май. Въпреки това, ние сме изключително разочаровани от факта, че УЕФА може да ни отпусне само 6000 билета за стадион с капацитет от 60000 места”, пише в съобщението.

„От името на нашите фенове бихме искали да разберем какви са критериите, по които се избира мястото за провеждане на финали, както и изискванията за феновете, дали се взимат под внимание.”

„Гледайки напред, призоваваме УЕФА да има предвид материално-техническото обезпечаване и исканията на привържениците при избора си за провеждането на финали, тъй като случващото се през този сезон е неприемливо и не бива да се повтаря. Ще се радваме да се включим в обсъжданията в бъдеще, за да се избегне повторение на настоящата ситуация”, пишат още от Арсенал.

От клуба уточняват още, че тимът има 45 хиляди собственици на абонаментни карти, но много от тях няма да могат да се справят с транспортните неволи до Баку.    

Победа на Арсенал в ЛЕ може да има последствия за Тотнъм