Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин нарече идеална организацията на финала в турнира Лига Европа и допълни, че не разбира претенциите на английските фенове. Това каза самият той по време на финала Челси- Арсенал снощи, който се игра в Баку (Азербайджан) и завърши 4:1.

"Пристигнах доста време преди самата среща и имах възможност да огледам и да се запозная добре с детайлите около самия финал в Лига Европа. В крайна сметка всичко за мене преди срещата изглеждаше добре, даже отлично и много гостоприемно. Не виждам причини за каквито и да било претенции. Може би ден след края на мача ще имаме ясна картина", заяви Чеферин.

Той изрази изненадата си от недоволството на много английски привърженици, които преотдадоха или продадоха билетите си за финала заради проблеми с логистиката, придвижването или пък високата пакетна цена, която се получава за едно такова пътуване.

"Ако говорим честно, не разбирам претенциите в тази посока, не виждам никакви трудности. Разбира се, за всеки човек от Европа е много по-лесно да си купи билет и да си запази хотел в Лондон или Рим, отколкото в Баку или Билбао например. Но това не означава, че ние трябва да забраним на тези градове да се кандидатират и да получават важни мачове. Все пак нали говорим, че футболът е за всички", отбеляза словенският президент на УЕФА./БТА

Жиру спечели голмайсторския приз в Лига Европа