Срещата от Лига Европа между Ворскла и Арсенал е под съмнение, коментира в интервю президентът на тима от Украйна Роман Черняк. Първоначално беше взето решение срещата да бъде преместена от Полтава в Киев с цел безопасността на участници и фенове и предвид обявеното военно положение в няколко региона в Украйна.

"Нито Ворскла, нито представители на УЕФА, намиращи се в Полтава, не могат да разберат, какво ще се случи. Ние сме в шок. Никой не ни е питал за нищо. Как според вас трябва да процедираме с билетите? Как да запълним седемдесетхилядния Олимпийски стадион в Киев? Решението трябва да дойде скоро. И въобще, ще се играе ли мачът или не?", коментира президентът на тима пред sport7.az.

"Отборът ни е н Полтава, а резервният ни стадион е Лвов Арена. Защо УЕФА говори за Киев? Комуникираме с УЕФА и се опитваме да разясним ситуацията. Дали изобщо Арсенал ще пътува за Киев? Не изключвам мачът да не се играе. Трудно ми е да коментирам, след решението на УЕФА да вземе решението самостоятелно", добави той.

Очаква се в скоро време да има яснота около двубоя.

Около 500 привърженици на Арсенал пътуваха до Украйна за визитата на любимия им отбор. Възпитаниците на Унай Емери вече си осигуриха класиране за 1/32-финалите на Лига Европа, като се нуждаят от точка в Киев, за да завършат със сигурност на върха в група E. 

Ворскла Полтава обяви, че не може да гарантира провеждането на мача от груповата фаза от Лига Европа срещу английския Арсенал в Киев, след като УЕФА премести мача в украинската столица.

Мачът от втория по сила европейски клубен турнир беше преместен от Полтава в Киев във вторник, защото парламентът на Украйна гласува въвеждането на военно положение в части от страната.