Защитникът на Арсенал Сократис Папастатопулос сподели, че ако тимът на „артилеристите” не успее да се класира за Шампионската лига догодина, това ще бъде разочароващо за всички в клуба.

Лондончани загубиха последните си три мача във Висшата лига и вече се намират на пета позиция в таблицата, с оставащи два кръга до края на надпреварата.

Възпитаниците на Унай Емери обаче продължават и борбата в Лига Европа, където в първи полуфинал надделяха с 3:1 над Валенсия и гледат уверено към финала. Спечелването на турнира също е шанс за Арсенал да намери място в Лига Европа догодина.

„В този момент вярвам и мисля за едно единствено нещо – да играя в Шампионска лига. Можем да се класираме за финала на Лига Европа и защо да не го спечелим”, сподели Сократис.

„На първо място искаме това. Разбира се, аз дойдох тук, за да играя в Шампионска лига, а не в Лига Европа. Това е основното. Нашият мениджър и щабът зад него ни помагат всеки ден. Работим много, тренираме, гледаме видео, анализираме и вярвам, че в крайна сметка ще сме на правилното място”, коментира още той.