Тази вечер даваме началото на 1/4-финалите в Лига Европа. Днес и следващия четвъртък трябва да бъдат определени четирите най-добри отбора, които ще достигнат до 1/2финалната фаза и ще ги дели само крачка от финала в Гданск. 

В един от интересните двубои в днешната вечер, Арсенал приема тима на Славия Прага. Чехите вече поднесоха някои доста сериозни изненади дотук, като отстраниха Лестър и Рейнджърс, за да  достигнат до тази фаза на турнира. Мениджърът на „топчиите“ Микел Артета изобщо не си прави илюзии, че двубоят ще е лесен за неговия тим и призова своите футболисти за пълна концентрация.

„Лига Европа е важно състезание за Арсенал и единственото, което искаме е да прогресираме. Не ни дели много от финала, но за тази цел трябва да елиминираме още два отбора. Сега ще се изправим срещу един много коварен противник, който в последните години показа огромно израстване. Те играят доста често в шампионската лига, натрупаха безценен опит  и не смятам, че резултатите им са случайни. Славия разполага със страхотен колектив и тимът никога не се предава. Ние ще подходим максимално отговорно и сериозно към срещата, нужна е пълна мобилизация, за да си осигурим добър резултат преди реванша. Няма да ни е лесно, но имаме сили да спечелим“, каза испанският специалист.