Отборът на Арсенал затвърди статута си на фаворит срещу Ворскла Полтава в мач от груповата фаза на Лига Европа. Лондончани се наложиха с 4:2 в срещата, която се проведе на „Емирейтс”.

Унай Емери пусна Стефан Лихтщайнер, Лукас Торейра и Мохамед Елнени като титуляри, а германският страж Бернд Лено записа своя дебют срещу украинския Ворскла.

Въпреки големият брой попадения в мрежата на украинците, „топчиите” отново проявиха старата си слабост – да допуснат гол. Дори два.

Арсенал започна добре и още през първото полувреме поведе в резултата. След бърза контраатака отляво, Алекс Айоби направи чудесен рейд, намери непокрития Пиер- Емерик Обамянг, който с точен удар се разписа за 1:0 в 32-ата минута.

Малко преди почивката, Арсенал направи много добра атака, Хенрих Мхитарян стреля мощно, но стражът на Ворскла изби топката.

В 48-ата Хенрик Мхитарян можеше да вкара и втори гол след чудесно центриране на Алекс Айоби. Секунди след това при една атака отляво и точно центриране на Хенрик Мхитарян, Дани Уелбек беше изпуснат от защитата, за да засече с глава за 2:0.

В 56-ата минута Арсенал поведе с 3:0 след удар от границата на наказателното поле на Пиер-Емерик Обамеянг. В 74-ата минута Стефан Лихтщайнер прехвърли топката към Месут Йозил, за когото остана най-лесното отблизо да засече за 4:0.

След като реализира четири гола и си подпечата успеха, Арсенал свали гарда. При центриране от фаул, последва избиване на топката и след неразбирателство в защитата, Ворскла успя да върне едно попадение чрез Володимир Чеснаков в 77-ата минута.

В добавеното от съдията време Вячеслав Шарпар реализира последното попадение в срещата за 4:2.

Арсенал поведе в Група Е на Лига Европа с 3 точки, следват тимовете на Спортинг (3 точки), Ворскла и Карабах.

В другия мач от потока Спортинг Лисабон се наложи с 2:0 у дома над Карабах. Попаденията паднаха през второто полувреме на мача.

В 54-ата минута Нани успя да намери Рафиня, който отблизо засече за 1:0. В самия край на срещата голмайсторът до този момент се превърна в асистент за второто, а оставеният непокрит Кабрал нахлу в наказателното поле и засече топката за 2:0.