Тийнейджърът Букайо Сака заяви, че е „сбъднал детската си мечта“, след като реализира дебютния си гол за Арсенал и записа две асистенции при победата с 3:0 в гостуването на Айтрахт Франкфурт в Лига Европа.
 
„Толкова съм щастлив да отбележа за Арсенал. Мечтаех за този момент още от дете", сподели 18-годишният младок след срещата. 
 
Голът на Сака го направи вторият най-млад играч, реализирал за Арсенал в европейските клубни турнири. През октомври 2008 г.  17-годишният тогава Аарън Рамзи се разписа в мрежата на турския Фенербахче.
 
Сака бе част от атакуващата халхова линия заедно с 20-годишния Уилък и 19-годишния Емил Смит Роу. Мениджърът на Арсенал Унай Емери остана впечатлен от тяхното представяне. 
 
„Сака показа голямо самочувствие при гола, а и с цялостното си представяне на терена. Емил игра за първи път през този сезон, след като лекуваше доскоро контузия и се справи отлично. Уилък стартира малко по-бавно, но постепенно намери ритъма си и също изигра добър мач“, коментира треньорът на "артилеристите".
 
През лятото Сака бе обект на засилен интерес от Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд, но ръководството на Арсенал успя да го задържи.