Отборът на Белгия победи Исландия с 2:0 в двубой от група 2 на Лига А в турнира Лига на нациите и с третия си пореден успех гледа уверено към плейофите на състезанието.

Белгийците са с 9 точки, следва Швейцария с 6, а Исландия записа четвърта загуба и вече е наясно със съдбата си - отпадане в Лига В на състезанието.

Двата гола за домакините реализира Миши Батшуай – в 65-ата и 81-ата минута.

В последния двубой от групата, на 18-и ноември Швейцария ще посрещне Белгия. В първия мач между двата тима през октомври Белгия победи с 2:1.

Още в 3-ата минута Аксел Витсел реши да пробва мерника си от разстояние, но ударът му бе блокиран от защитник. Малко по-късно Азар прати обещаващо подаване към наказателното поле, но бранителите на гостите отново се справиха. Дрийс Мертенс пък стреля вдясно от вратата на гостите в 12-ата минута, а шест по-късно Миши Батшуай пропусна изгодна възможност за Белгия. От близко разстояние Батшуай прати топката край дясната греда.

В 35-ата минута удар на Азар от границата на наказателтото поле бе отразен от Ханес Халдорсон. Малко по-късно, след корнер Мертенс опита да застраши вратата на съперника, но защитата на Исландия се справи. Отново вратаря на гостите Халдорсон се намеси навреме в 41-ата минута на двубоя и резултатът остана 0:0 до почивката.

В началото на второто полувреме Ари Скуласон пробва мерника си в 50-ата минута, но прати топката над вратата, а пет минути по-късно Алберт Гудмундсон също не затрудни Тибо Куртоа с изстрел отдалеч.

В 63-ата Дрийс Мертенс удари греда след изпълнение на свободен удар. Миши Батшуай не сгреши две минути по-късно и в 65-ата Белгия поведе с 1:0. Томас Мюние намери Батшуай в добра позиция и той откри резултата.

Пак Тибо Куртоа се намеси навреме в 78-ата минута след опасна акция на Гудмундсон. В 81-ата Ханес Халдорсон сгреши и даде възможност на Миши Батшуай да вкара втория си гол в двубоя.

Стражът не успя да овладее сигурно топката след изстрел към него и нападателят на Валенсия се възползва, за да реализира за 2:0, носейки победата на Белгия.