И без голямата си звезда Кристиано Роналдо Португалия натупа гостуващия тим на Италия с 1:0. Двубоят бе от група 3 на Лига А в Лигата на нациите. Това бе първият двубой за португалците в групата, но с тези три точки излязоха начело в нея, оставяйки поляците и италианците зад себе си по 1 точка.

Отборът на Роберто Манчини отново бе бледа сянка на себе си, а победителите задоволиха с играта си.

Първото полувреме премина при явно надмощие за актуалните европейски шампиони от Португалия, които макар и без неповикания за двубоя голям футболен ас на страната Кристиано Роналдо /154 мача с националната фланелка/ доминираха над „адзурите”.

Португалците имаха няколко шанса за отбелязване на гол, като италинците можеха да си вкарат и автогол в 31-ата минута, когато Кристанте изпрати топката в гредата на своята врата.

В 34-ата минута публиката на „Луш” в Лисабон и играчите на Португалия поискаха дузпа за нарушение на Кришито и макар да имаха абсолютни основания, такава не бе отсъдена.

И макар първото полувреме да приключи 0:0, португалците не се бавиха дълго, преди в 48-ата минута Андре Силва да узакони превъзходството на иберийците при една бърза атака – 1:0.

Малко по-късно Бернардо Силва отправи много хубав изстрел към италианската врата, но Донарума се разтегна и изби в корнер.

В 68-ата минута Луис Пици нахлу отляво, но ударът му отново бе спасен от вратаря на Италия Донарума.

Тимът от Апенините се опита да реагира и да стигне до изравняване, но португалците играеха отлично на контри и имаха и още голови шансове.

В 86-ата минута Ренато Санчес се опита да завърши резултатно една от бързите акции на домакините и отново трябваше да се намесва решително Донарума.

Така мачът приключи със заслужена португалска победа с 1:0, която зарадва 52 635 зрители в португалската столица. Италианците пък този път не успяха да стигнат дори и до ремито, което постигнаха срещу Полша.