Отборът на Сърбия успя да надвие пред 15 000 зрители на „Мала Маракана“ в Белград комшиите си от Черна гора с 2:1. Двубоят бе от Лига С, 4 група в Лигата на нациите, е след него сърбите оглавяват класирането с 11 точки, пред Черна гора 7, Румъния 6 и Литва 0, но последните два тима играят помежду си в Букурещ по-късно през деня.

Мачът започна с уважителни аплодисменти за химна на Черна гора от страна на сърбите, след като по същия начин се отнесоха и черногорците към сръбския химн на мача в Подгорица.

След безплодни начални 30 минути Сърбия стигна до първия гол в мача. Тръгна контра за домакините и тя бе завършена от Адем Ляич с голов удар с левия крак – 1:0 в 30-ата минута.

Само две минути след това се стигна до втория гол за Сърбия. Коларов центрира отлично и Александър Митрович само постави крака си, за да отклони топката в мрежата – 2:0.

В 38-ата минута бе отсъдена и дузпа за нашите западни съседи. На бялата точка застана Митрович, който опита да хитрува с изпълнение на "Паненка", но изпрати топката над вратата и пропусна да нокаутира черногорците.

През второто полувреме домакините сякаш решиха, че мачът е приключил и дадоха инициативата на Черно гора. В 59-ата минута несправедливо не бе зачетен гол за черногорците – заради несъществуваща засада.

Но после се стигна и до истински гол за гостите. В 70-ата минута Косович намери на чиста позиция в пеналта Мугоша и той безпроблемно намали на 2:1, което се оказа и крайният резултат.