Англия  надви Испания с 3:2, при това на стадиона в Севиля "Бенито Вилямарин" в мач от Лига А, група 4 на турнира Лига на нациите. Островитяните вкараха три безответни гола до почивката. След нея обаче испанците се вдигнаха на жесток щурм. Те установиха страхотен натиск, върнаха два гола, но не успяха да стигнат до победата, а дори и до равенството.

Испанците не бяха губили на свой терен от повече от 15 години. На 7 юни 2003 те паднаха у дома от Гърция с 0:1 и оттогава нямаха домакинска загуба в официален мач.

Това бе и първото поражение на „Ла Роха”, откакто отборът бе поет от Луис Енрике.

Така испанците не успяха да се класират още след третия си мач, но продължават да водят в групата с 6 точки, пред Англия с 4 и Хърватия с 1 т. и мач по-малко.

И ето, че след като загубиха на „Уембли” с 1:2 от този съперник, „Трите лъва” сега изреваха мощно и си върнаха за загубата, при това на испанска земя.

Следихме мача в Gong.bg


ИСПАНИЯ - АНГЛИЯ 2:3

0:1 Рахийм Стърлинг 16, 0:2 Маркъс Рашфорд 30, 0:3 Рахийм Стърлинг 38, 1:3 Пако Алкасер 59, 2:3 Серхио Рамос 90+7


Мачът започна със силен натиск на испанците, като вратарят на англичаните Пикфорд като по чудо отрази влизащата във вратата му топка след удар отблизо на Маркос Алонсо в 6-ата минута.

Но пръв удари отборът на Англия. Рашфорд отправи великолепен извеждащ пас към нахлуващия на скорост Рахийм Стърлинг и той необезпокояван намери горния десен ъгъл на вратата на иберийците – 0:1 в 16-ата минута.

Испанците скочиха да изравняват, забравиха за защитата си  и скоро бяха прободени за втори път от островитяните. Този път с находчив пас се прояви Хари Кейн, който намери Маркъс Рашфорд и той направи 0:2 в 30-ата минута.

В 38-ата минута Англия съсече „Ла Фурия” за трети път. И отново асистентът за гола беше Хари Кейн, който върна към Рахийм Стърлинг, а той отблизо направи 0:3.

Така англичаните се оттеглиха с крупен аванс от 3:0 на почивката. Техните контри буквално разпориха нестабилната защита на испанците.

Испанците отново скочиха като ужилени да наваксват веднага след почивката. Марко Асенсио имаше чудесна възможност да върне един гол в 50-ата минута, но ударът му бе избит в корнер.

След изпълнение на корнер пред вратата на островитяните намиращият се в отлична форма нападател на Дортмунд Пако Алкасер с глава върна един гол за испанците - 1:3 в 59-ата минута. Алкасер бе влезнал в игра само минута преди това.

В 63-ата минута испанците скочиха за дузпа, след грешка на Пикфорд той се опита да задържи отнелия му топката Родриго, а сетне изчисти в корнер с шпагат. Реферът обаче не отсъди нарушение.

Испанците продължха със зверския си натиск след почивката, като освен Алкасер, Луис Енрике включи в предни позиции още и Алваро Мората.

Неистовите им усилия доведоха до нов гол. Серхио Рамос с глава в 7-ата добавена минута от мача вкара за 2:3. Но Англия все пак надви своя много силен опонент  Испания.

Други резултати в Лигата на нациите:

Лига А: Исландия – Швейцария 1:2

Лига В: Босна и Херцеговина – Северна Ирландия 2:0

Лига С: Естония – Унгария 3:3

Лига С: Финландия – Гърция 2:0

Лига D:  Беларус – Молдова 0:0

Лига D: Люксембург – Сан Марино 3:0

В приятелски мач:

Хърватия – Йордания 2:1